top of page
Caută
  • MS

ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE


„Făcutu-s-au acest steag al Agiei la petrecerea domnilor dintre pamânteni ai Țării Românești de Măria Sa Grigorie Ghika voevod, cu anii 1822, prin epistasia dumnealui vel Aga Mihăiță Filipescu” – inscripție scrisă cu caractere chirilice pe primul Drapel al Agiei Bucureștilor.


200 de ani de atestare documentară a Poliției Române

În acest an, la data de 25 martie, Poliția Română a aniversat 200 de ani de tradiție și continuitate în slujba cetățenilor. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. Legislativ, 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002.


Poliţia, ca instituţie fundamentală, a însoţit statul în toate orânduirile cunoscute de istorie, sub diferite denumiri. Existenţa şi evoluţia societăţii omeneşti nu poate fi concepută fără asigurarea liniştii şi ordinii publice, fără recunoaşterea şi respectarea drepturilor omului, caracteristicile esențiale ale oricărei comunităţi umane.

Instituţia poliţiei are un rol important în stat prin normele şi regulile de ordine şi siguranţă pe care le impune.


Produsul medalistic aniversar „200 de ani de la înființarea Poliției Române” – format din medalie însoțită de broșură și cutie de lemn – a fost lansat pe piață de Monetăria Statului.

Vă invităm să achiziționați acest produs de colecție de la magazinele instituției noastre, la prețul de 817 lei/set pentru medalia din argint și de 210 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice: # Material:​Argint 999‰ - Diametru:​60 mm - Greutate:​118 grame - Calitate:​patinată * Tiraj fix:​175 bucăți


# Material:​Aliaj de cupru - Diametru:​60 mm - Calitate:​patinată * Tiraj fix:​50 bucăți

192 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page