top of page
Caută
  • MS

CENTENARUL MUZEULUI MILITAR NAŢIONAL „REGELE FERDINAND I”

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” reprezintă instituția din cadrul Armatei Române care oferă cunoscătorilor și publicului larg atât din țară, cât și din străinătate, o imagine obiectivă și complexă asupra evoluției în timp a principalelor sale componente: infanteria, cavaleria, artileria, aviația, marina, etc., precum și asupra faptelor de arme ale înaintașilor și a istoriei militare a țării noastre in genere. Această imagine se concretizează prin obiecte de patrimoniu de o valoare inestimabilă, care se regăsesc în colecțiile sale, unde au ajuns prin grija și cu sprijinul unor personalități de marcă ale istoriei și culturii române, precum Regele Ferdinand, Regina Maria, familia Brătienilor, Radu R. Rosetti, Alexandru Tell, Alexandru Averescu, Constantin Presan etc.

Astăzi, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, prin activitatea sa, prin valorificarea patrimoniului său deosebit prin intermediul expozițiilor permanente sau temporare, prin maniera de abordare inedită a unor evenimente istorice, cu ajutorul grupurilor de reconstituire istorice militare, prin colaborarea în cadrul unor proiecte culturale cu instituții similare din țară, constituie un spațiu cultural în care tradiția istorică și trecutul nostru militar sunt evidențiate, cunoscute și transmise mai departe generațiilor viitoare.

Monetăria Statului a lansat pe piață produsul medalistic „100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național Regele Ferdinand I”, inclus în Programul Medalistic 2023.

Setul de colecție – compus din medalie, certificat de autenticitate personalizat și cutie de lemn – poate fi procurat de la magazinele instituției noastre sau de pe magazinul online www.romanianmint.ro, la prețul de 563 lei/set pentru medalia din argint și de 257 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

🔰 Material:      Argint 999‰

- Diametru:      50 mm

- Greutate:        47 grame

- Calitate:         proof

 Tiraj fix:     60 bucăți

🔰 Material:      Aliaj de cupru

- Diametru:      50 mm

- Calitate:         proof

 Tiraj fix:     40 bucăți





261 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page