top of page

Medalia constituie un pretios izvor istoric deoarece transmite contemporanilor si urmasilor lor informatii legate de aniversarea, comemorarea sau marcarea unor evenimente sau personalitati, imagini din trecut, chipurile unor personalitati politice, culturale, artistice etc.

Pe langa emisiunile proprii ale Monetariei Statului, un numar insemnat de companii, institutii si organizatii comanda medalii pentru a marca diverse momente importante. Daca aveti un astfel de proiect in viitorul apropiat, puteti lua legatura cu specialistii nostri folosind detaliile de la pagina de Contact

La Monetaria Statului, medaliile se realizeaza in doua categorii de finisare: patinata (maniera clasica) si proof (maniera moderna).

Medaliile clasice se realizeaza in dimensiuni diferite, cele mai des intalnite fiind de 50, 60 si 70 mm.

Medalia proof combina suprafetele lucioase cu cele mate si se bate la dimensiuni mai mici. Datorita acestei tehnologii se pot obtine medalii cu greutati identice. Pentru a evita degradarea in timp, medaliile proof se ambaleaza in capsule de plastic transparente.

Materialul utilizat pentru a da nastere unei medalii este variat. El poate fi atat metal pretios (aur si argint) cat si metal comun (tombac, alama).

Mai jos, puteti viziona colectiile anilor trecuti, precum si cea de anul acesta cu medaliile lansate pana in acest moment.

Emisiuni medalistice 2024

pROGRAM medalistic 2023

pROGRAM medalistic 2022

pROGRAM medalistic 2021