top of page
Caută
  • MS

MICA UNIRE DE LA 1859

Actualizată în: 25 ian. 2021


„MICA UNIRE DE LA 1859”


Unirea e singura stare politică ce putea să asigure viitorul nostru și să ne permită a da țării organizarea ce o aștepta de atât de mult timp.” – Alexandru Ioan Cuza


La 24 ianuarie, Monetăria Statului sărbătorește în fiecare an, împreună cu toți românii, Unirea Principatelor Române.

Mica Unire de la 1859” a fost realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza și a reprezentat un act de voinţă politică a celor două principate româneşti, Moldova şi Ţara Românească.

Unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele ”Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești” şi reformele lui Alexandru Ioan Cuza au pus bazele României moderne şi au constituit primul pas important spre Marea Unire de la 1918.

Monetăria Statului are onoarea de a vă anunța lansarea primului produsului medalistic aniversar – „Unirea Principatelor Române” – ce face parte din programul medalistic pe anul 2020, prilej cu care dorim să celebrăm mărețul eveniment care a avut loc acum 161 de ani.

Vă invităm să achiziționați acest produs premium – compus din medalie, broșură și cutie de bambus tip carte cu burduf – de la magazinele Monetăriei la prețul de 1.479 lei/ set, pentru medalia din argint și de 353 lei/ set, pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Specificații tehnice:


• Material: Argint 925‰

- Diametru: 85 mm

- Greutate: 371 grame

- Calitate: patinată

# Tiraj fix: 60 bucăți


• Material: Aliaj de cupru

- Diametru: 85 mm

- Calitate: patinată

# Tiraj fix: 90 bucăți

876 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page