top of page
Caută
  • MS

Ziua Pământului

Actualizată în: 25 aug. 2020

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PLANETEI PĂMÂNT – „ZIUA PĂMÂNTULUI”

Monetăria Statului are bucuria de a vă anunța că a lansat pe piață noul produs medalistic dedicat celei de-a 50 a aniversări a „Zilei Pământului”, sărbătoare fondată în anul 1970 și având ca scop principal protejarea mediului înconjurător.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Evoluția geologică a impresionantei noastre planete și evoluția vieții și, mai ales, a omului sunt lucruri uimitoare, pe care umanitatea încearcă să le deslușească treptat, prin noi descoperiri și tehnologii.

Evoluția omului a ajuns astăzi, din păcate, într-un moment grav: industrializarea rapidă și poluarea accentuată ne periclitează nu doar sănătatea, ci însăși existența în viitor. Acțiunile nefavorabile asupra mediului înconjurător, a biodiversității și chiar a climei au condus la schimbări climatice care constituie amenințări incalculabile pentru supraviețuirea speciei umane.

Combaterea modificărilor climatice reprezintă tema principală pentru cea de-a 50 a aniversare a Zilei Pământului.

Cea mai importantă provocare cu care ne confruntăm azi este oprirea înrăutățirii schimbărilor climatice. Avem datoria și obligația față de generațiile viitoare de a face tot posibilul de a reduce consumul de energie și pentru a proteja clima. Trebuie să găsim soluții care să contribuie, de exemplu, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, fapt ce are efecte benefice pentru planetă și asupra sănătății noastre.


Produsul medalistic „Ziua Intenațională a Planetei Pământ”– compus din medalie, broșură și cutie de lemn – este emis într-un tiraj fix de 100 bucăți și poate fi achiziționat, de toți cei interesați, de la magazinul Beldiman la prețul de 232 lei/ set, pentru medalia din argint și de 149 lei/ set, pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Specificații tehnice:


• Material: Argint 925‰

- Diametru: 37 mm

- Greutate: 22 grame

- Calitate: proof


# Tiraj fix: 40 bucăți

• Material: Aliaj de cupru

- Diametru: 37 mm

- Calitate: proof

# Tiraj fix: 60 bucăți426 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page