top of page
Caută
  • MS

VidraVidra – cel mai mare mamifer semi-acvatic din familia mustelidelor – a apărut pe Terra acum cinci milioane de ani.

Prădător acvatic, cu un corp perfect adaptat legilor hidrodinamicii, „lupul de apă” are un mod de viață crepuscular și nocturn. Agilă și rapidă, vidra este o înotătoare admirabilă ce poate fi întâlnită de la țărmul mării până la altitudini ridicate pe pârâurile de munte, prezența acesteia într-un anumit mediu fiind corelată cu existența resurselor de hrană. Vidra este o specie protejată de lege, convențiile internaționale recomandând cel mai înalt grad de protecție a acesteia. Absența acestei specii cheie din cadrul ecosistemelor acvatice poate determina schimbări nedorite în cadrul lanțului trofic.

Produsul medalistic Vidra (Lutra lutra), cuprins în programul medalistic pe anul 2021, secțiunea Flora și Fauna României, este format din medalie și carte falsă. Poate fi procurat de la magazinele Monetăriei la prețul de 1.189 lei/set pentru medalia din argint și de 300 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice: # Material: Argint 925‰ - Diametru: 60 mm - Greutate: 187 grame - Calitate: patinată * Tiraj fix: 40 bucăți


# Material: Aliaj de cupru - Diametru: 60 mm - Calitate: patinată * Tiraj fix: 60 bucăți

204 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page