top of page
Caută
  • MS

POVEȘTILE COPILĂRIEI! 1 IUNIE – ZIUA COPILULUI!

Actualizată în: 12 iul. 2021



„Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare. Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” – Eugen Ionescu

1 Iunie este cea mai bună ocazie de a celebra copilăria şi copiii, de a le dărui iubirea şi prețuirea noastră. Ziua Internațională a copilului, sărbătorită ȋn ȋntreaga lume ȋncă din anul 1925, reprezintă un moment oportun pentru conștientizarea și promovarea, atât la nivel instituțional cât și individual, a nevoilor și drepturilor tuturor copiilor de a avea acces la condiții de trai decente și educație și de a se simți ȋn siguranță.

Ȋn ultimii ani, modalitățile și instrumentele prin care fie guvernele fie Organizațiile Non-Guvernamentale au ȋncercat să faciliteze accesul la educație s-au diversificat. Filmul reprezintă un astfel de instrument atipic dar eficient prin care oamenilor li se oferă experiența unei trăiri emoţionale și a comunicării cu ceilalţi, făcând schimb de opinii și cultivând un grad mai înalt de înţelegere reciprocă. Maria Mirabela este un film din 1981, regizat de Ion Popescu-Gopo și distins cu numeroase premii la festivaluri de film pentru copii precum și cu două premii ACIN. Ȋn cadrul acestui film emblematic pentru cinematografia românească, maestrul Gopo reușește să captiveze publicul spectator de toate vârstele, cu efecte speciale ce combină jocul viu al actorilor și desenul animat. Cu toate că nu a beneficiat de o tehnică sofisticată, el a reușit să creeze o poveste verosimilă, ȋn care oameni și desene animate comunică. Personajele din desene animate stimulează în rândul copiilor comportamentele interpersonale, de învățare, de adaptare și integrare socială, ei asociind personajele de desene animate cu diverse situații și persoane reale. Un film deosebit pentru cei mici și nu numai, ce reușește să ofere telespectatorului o incursiune palpitantă ȋntr-o lume magică, făcându-l părtaș la o aventură menită să formeze caractere prin lecții de moralitate și prietenie.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, Regia Autonomă Monetăria Statului dorește să aducă un omagiu marelui artist Ion Popescu-Gopo și minunatei sale creații Maria Mirabela lansând pe piață noua emisiune medalistică intitulată „Poveștile copilăriei”.


Pentru a aduce zâmbetul pe buzele celor dragi pe care îi considerați copii, vă invităm să procurați, de la magazinele Monetăriei, noul set medalistic aniversar – format din medalie neasemuită, pliant și mapă de prezentare – la prețul de 365 lei/set, inclusiv TVA. La mulți ani, tuturor copiilor!

Caracteristicile tehnice ale medaliei sunt următoarele: * Material:​Argint 999‰ - Diametru:​37 mm - Greutate:​31,11 grame - Calitate:​proof # Tiraj fix:​100 bucăți

🛒📧 Așteptăm comenzile dumneavoastră pe adresele de e-mail: magazin.filaret@monetariastatului.ro , magazin.beldiman@monetariastatului.ro sau comenzi.online@monetariastatului.ro.

Produsele vor fi expediate prin curier, plata ramburs.




786 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page