top of page
Caută
  • MS

SomnulMonetăria Statului are bucuria de a vă anunța că, pe tot parcursul anului 2020, va lansa produse medalistice – cuprinse în programul medalistic pe anul 2020, secțiunea „Flora și fauna României” – care doresc să evoce și să popularizeze variatele specii cuprinse în flora și fauna țării noastre și, în același timp, să atragă atenția asupra necesității conservării biodiversităţii unice de care se bucură România.


Primul produs medalistic din secțiunea Flora și Fauna României este dedicat celui mai mare pește răpitor din apele dulci ale României – Somnul (Silurus glanis).

„Crocodilul” apelor noastre este un pește de temut care vânează de obicei în timpul nopţii.

Lăcomia somnului este notorie, pe malurile Dunării obesrvându-se deseori cum dispare de pe apă o raţă sau o gâscă, prinsă brusc de gura rapace a răpitorului.

Produsul medalistic „Somnul” este compus din medalie protejată de capsulă, însoțită de certificat de autenticitate și prezentată în cutie imitație piele; poate fi achiziționat de la sediul nostru central sau de la magazinul Beldiman la prețul de 308 lei/set, inclusiv TVA.


Caracteristicile tehnice ale medaliei sunt următoarele:

· Material: Argint 925‰

- Diametru: 37 mm

- Greutate: 22 grame

- Calitate: proof

- Tiraj fix: 100 bucăți

Dorim să vă informăm că toate medaliile de colecție, cuprinse în secțiunea Flora și fauna României, vor fi prezentate în albumul „Flora și fauna României - 2020”. Prin achiziționarea acestui album editat de Monetăria Statului, veți avea ocazia de a porni într-o călătorie fascinantă de cunoaștere în prețioasa și diversa faună și floră a țării noastre.
232 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page