top of page
Caută
  • MS

Medalie de colectie -100 ani de la intrarea Armatei Române în Budapesta

Actualizată în: 10 dec. 2019


4 August 1919 este ziua înscrisă în istoria militară a României, în paginile sale cele mai strălucite. În urmă cu 100 de ani, Armata României a intrat în Budapesta pentru a o elibera de regimul bolşevic al lui Bela Kun și a garanta siguranța cetățenilor maghiari. Cele două atacuri ale guvernului leninist de la Budapesta împotriva armatei române, din aprilie și iulie 1919, au fost respinse. Riposta fermă și decisivă a bravilor ostași români a condus la înfrângerea Republice Sovietice a Ungariei, împiedicând astfel răspândirea bolșevismului în Europa. Produsul medalistic, dedicat acestui eveniment, „100 ani de la intrarea Armatei Române în Budapesta” și lansat pe piață de Monetăria Statului este format din medalie, broșură și cutie de prezentare - poate fi achiziționat, de la magazinele Monetăriei, la prețul de 1.275 lei/ set, pentru medalia din argint și de 355 lei/ set, pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Specificații tehnice: ☑ Material: Argint 925‰ - Diametru: 80 mm - Greutate: 370 grame - Calitate: patinată - Tiraj fix: 100 bucăți ☑ Material: Aliaj de cupru - Diametru: 80 mm - Calitate: patinată - Tiraj fix: 50 bucăți

Setul medalistic va fi lansat în sediul Muzeului din Alba Iulia în data de 30.11.2019 urmând ca din data de 05.12.2019 să se comercializeze și în cadrul magazinelor Regiei.

Produsul medalistic poate fi achiziționat de la magazinele noastre din bd. Ion Mihalache nr. 119 și din str. Fabrica de Chibrituri nr. 30.

Pentru comenzi / info, vă rugăm să ne transmiteți un mesaj prin email la: magazin.filaret@monetariastatului.ro și magazin.mihalache@monetariastatului.ro

618 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Σχόλια


bottom of page