top of page
Caută
  • MS

Fluturele Inachis io – „Ochi de păun”

Fluturele Ochi de păun de zi este o nimfalidă din clasa insectelor, ordinul lepidopterelor.

Unul dintre cei mai frumoși fluturi din România prezintă, pe aripi, pete concentrice asemeni ochilor de pe penele masculului de păun. Coloritul specific îl face inconfundabil, culoarea predominantă pe partea superioară este brun–roșcat cu „ochi” viu colorați, iar pe partea inferioară maroniu–negru cu linii transversale negre.

Superbul fluture Inachis io este o specie încă destul de frecvent întâlnită în luminișuri, liziere de păduri, în parcuri și grădini. Poate fi admirat din martie până în octombrie, pe timpul iernii fluturii adulți hibernând în poduri, pivnițe și alte ascunzători din apropierea caselor.


Monetăria Statului a lansat pe piață produsul medalistic „Fluture Inachis io – Ochi de păun de zi”, inclus în Programul Medalistic 2023, secțiunea Fluturi.

Setul de colecție – compus din medalie, broșură și cutie de lemn – poate fi achiziționat de la magazinele instituției noastre, la prețul de 482 lei/set pentru medalia din argint și de 314 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

🔰 Material: Argint 999‰

- Diametru: 37 mm

- Greutate: 31,1 grame

- Calitate: proof

⭕ Tiraj fix: 60 bucăți

🔰 Material: Aliaj de cupru

- Diametru: 37 mm

- Calitate: proof

⭕ Tiraj fix: 40 bucăți




257 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page