top of page
Caută
  • MS

DIVIZIA DE DUNĂRE A ROMÂNIEI

Actualizată în: 12 iul. 2021



„Cheia mântuirii noastre este drumul Dunării spre Marea largă deschisă tuturor” – Mihail Kogălniceanu Dunărea, al doilea cel mai lung fluviu de pe bătrânul continent, leagăn al civilizației europene, a fost, dintotdeauna, un catalizator economic şi cultural, o axă de prosperitate, în timp şi spațiu, pentru statele care s-au format şi s-au dezvoltat, în proximitatea malurilor sale. Istoria neamului românesc este strâns legată de acest fluviu.

Forțele Navale Fluviale ale României îşi au originea în flotilele organizate de către marii domnitori ai Munteniei, Moldovei şi Transilvaniei (Mircea cel Bătrân, Iancu de Hunedoara, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul), pentru transportul trupelor, atacul cetăților riverane, precum şi pentru menținerea libertății de navigație pe Dunăre, ca o măsură esențială pentru apărarea independenței statului. În anul 1896 s-a promulgat Înaltul Decret nr. 1093 pentru organizarea flotei și Instrucțiunile pentru punere în aplicare, prin care se stabilea o nouă structură organizatorică. Se creau Divizia de Mare și Divizia de Dunăre. Astfel, la data de 01.04.1896 a intrat în vigoare „Tabloul de repartizarea ofițerilor Flotilei pe corpuri și servicii în anul 1896-1897” cu nr. 1299, primul statut de organizare al Diviziei de Dunăre, iar data de 01 aprilie 1896 devine zi aniversară a Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”. La 125 de ani de la înființare, Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” reprezintă o structură esențială a Forțelor Navale Române care își dovedește eficiența prin rezultatele remarcabile obținute în procesul de instrucție și care este capabilă să-și îndeplinească misiunile specifice, în concordanță cu cerințele actuale și de perspectivă. La ceas aniversar, Monetăria Statului dedică Flotilei Fluviale noua emisiune medalistică „125 de ani de la înființarea Diviziei de Dunăre a României”. Setul medalistic excepțional – format din medalie însoțită de broșură și cutie lemn – poate fi achiziționat de la magazinele Monetăriei la prețul de 997 lei/set pentru medalia din argint și de 371 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice: * Material: Argint 925‰ - Diametru: 60 mm - Greutate: 159 grame - Calitate: patinată # Tiraj fix: 30 bucăți * Material: Aliaj de cupru - Diametru: 60 mm - Calitate: patinată # Tiraj fix: 40 bucăți Așteptăm comenzile dumneavoastră pe adresele de e-mail: magazin.beldiman@monetariastatului.ro sau comenzi.online@monetariastatului.ro Produsele vor fi expediate prin curier, plata ramburs _______________________________________ #MonetariaStatului #ForteleNavaleRomane #MApN #DiviziaDeDunare #FlotilaFluviala #ArmataRomâniei #Romania #MihailKogălniceanu




316 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page