top of page
Caută
  • MS

Broasca Țestoasă Dobrogeană

🐢Specie rară, ocrotită de lege și declarată monument al naturii, țestoasa dobrogeană este o vietate care trăiește pe uscat, de mărime mică, cu o lungime cuprinsă între 20 – 30 cm. Este adaptată la habitate aride, fiind specifică zonelor de stepă din podișul Dobrogei. Capturarea și scoaterea acestei reptile din mediul său natural se pedepsește penal. În orice caz, simpaticului animal îi priește în sălbăticie unde de mii de ani se simte cel mai bine. Ca oricărui animal de altfel, în libertate.

🏅„Broasca țestoasă dobrogeană” – noul produs medalistic emis de Monetăria Statului și cuprins în programul medalistic, secțiunea „Flora și fauna României” – este compus din medalie protejată de capsulă, însoțită de certificat de autenticitate și prezentată în cutie de lemn; poate fi achiziționat de la magazinul Beldiman la prețul de 198 lei/set, inclusiv TVA.

Caracteristicile tehnice ale medaliei sunt următoarele: 🔰 Material: Argint 925‰ - Diametru: 37 mm - Greutate: 27 grame - Calitate: proof - Tiraj fix: 100 bucăți



544 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page