top of page
Caută
  • MS

Medalie de colectie - Acvila de munte

Acvila de munte (Aquila chrysaetos), numită și pajura de munte, este una dintre cele mai frumoase și mai falnice păsări de pradă din avifauna României. Monetăria Statului a lansat pe piață noul produs medalistic dedicat acestei maiestuoase răpitoare, declarată monument al naturii și protejată de lege.





Acvila este confundată de multe ori cu vulturul, însă cele două păsări sunt specii total diferite. În timp ce vulturii nu pot să vâneze prăzi rapide, agile, acvilele sunt vânătorii absoluți, au forță și viteză, vânează în zbor, prada fiind reperată chiar și de la sute de metri distanță. Simbol pe stema națională, acvila semnifică putere și noblețe, măreție, demnitate și suveranitate.


În folclorul şi mitologia românească, acvila este socotită „împărat al păsărilor”. Simbol al nemuririi sufletului, desfătându-se de viața veșnică, acvila apare pe monumentele funerare din Dacia.


Produsul medalistic Acvila de munte – format din medalie și carte falsă – poate fi achiziționat, de la magazinele Monetăriei, la prețul de 782 lei/ set, pentru medalia din argint și de 222 lei/ set, pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Specificații tehnice:

• Material: Argint 925‰ - Diametru: 60 mm - Greutate: 197 grame - Calitate: patinată # Tiraj fix: 40 bucăți

• Material: Aliaj de cupru - Diametru: 60 mm - Calitate: patinată # Tiraj fix: 60 bucăți

257 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page