top of page
Caută
  • MS

200 ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu

Actualizată în: 4 feb. 2021



„Revoluţia de la 1821 a strigat dreptate şi a vrut ca tot românul să fie liber si egal, ca statul să se facă românesc. Ea fu o revoluţie democratică. Revoluţia de la 1848 a vrut ca românul sa fie nu numai liber, dar şi proprietar, fără care libertatea e mincinoasă. Pentru aceea adaugă la deviza sa cuvântul frăţiei, această condiţie de căpetenie a progresului social. Ea fu o revoluţie socială. Revoluţia viitoare... va cere unitatea şi libertatea naţională. Deviza ei va fi: Dreptate, Frăţie, Unitate! Ea va fi o revoluţie naţională.” – Nicolae Bălcescu Revoluţia de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaştere naţională a României. Deşi înfrântă prin intervenţia armatelor otomane, Revoluţia lui Tudor de acum două secole a reuşit să determine sfârşitul epocii fanariote prin restabilirea domniilor pământene, lucru care a dus la înlăturarea gravelor prejudicii aduse de Poartă statutului de autonomie al celor două Ţări Române. Revoluţia lui Tudor a reprezentat preludiul formării statului modern, o afirmare a conştiinţei naţionale, rezultat al dezvoltării unitare a naţiunii române.


Produsul medalistic aniversar „200 ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu” – format din medalie însoțită de broșură și cutie tip carte – a fost lansat pe piață de Monetăria Statului și este disponibil în magazinul Beldiman având următoarele caracteristici:

• Material: Argint 925‰ - Diametru: 80 mm - Greutate: 350 grame - Calitate: patinată - Preț: 2029 lei TVA inclus # Tiraj fix: 40 bucăți

• Material: Aliaj de cupru - Diametru: 80 mm - Calitate: patinată - Preț: 506 lei TVA inclus # Tiraj fix: 60 bucăți


Așteptăm comenzile dumneavoastră pe adresele de e-mail: magazin.beldiman@monetariastatului.ro sau comenzi.online@monetariastatului.ro .

Produsele vor fi expediate prin curier, plata ramburs.

994 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page