top of page
Caută
  • MS

100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I

Actualizată în: 25 oct. 2021


25 octombrie 2021 – 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I


„Ferdinand I prin grația lui Dumnezeu și voința Național Rege al Romîniei. La toți de față și viitori sănătate!

Astăzi Pronia Cerească a hărăzit Dinastiei un nou vlăstar.

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Elena a României a dat naștere unui fiu, care a primit numele de Mihai.


Sunt încredințat că întreg poporul român, care atât în clipele de bucurie ca și în cele de griji a fost întotdeauna sprijinul Tronului și Dinastiei, va sărbători cu însuflețire fericitul eveniment împreună cu Mine și Familia Mea.

Dragostei poporului Meu prea iubit încredintez pe principele nou născut.

Dat la Palatul Regal în ziua de 25 octombrie 1921, No 4266”

Cel mai tânăr rege din toată istoria noastră, Regele Mihai I (1921-2017), a fost monarh între 1927-1930 şi 1940-1947, ultimul şef de stat participant efectiv la cel de-al Doilea Război Mondial și ultimul Suveran al Europei de Est înaintea prăbuşirii democraţiilor.


Regele Mihai ne-a oferit, după 1989, o lecţie de credinţă şi patriotism, precum și de destoinicie politică. Acesta a afirmat de multe ori că forţa, creativitatea şi identitatea românească au nevoie să fie unitare, că ţării noastre îi sunt necesare principiile de bază ale democraţiei, că un popor care nu îşi cunoaşte trecutul nu poate avea prezent şi viitor, că istoria nu trebuie reinventată după cum ne aranjează mai bine, că tradiţiile şi continuitatea noastră românească trebuie privite în faţă, şi nu puse între paranteze.


Monetăria Statului, în semn de prețuire și recunoștință, lansează pe piață un nou produs medalistic „100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I”, produs ce face parte din programul medalistic aferent anului 2021.


Produsul medalistic, format din medalie însoțită de broșură, certificat de autenticitate și cutie de lemn, poate fi achiziționat de la magazinele Monetăriei Statului, începând cu data de 25 octombrie 2021, la prețul de 2028 lei/set pentru medalia din argint și de 282 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

- Material: Argint 999‰

- Diametru: 80 mm

- Greutate: 360 grame

- Calitate: patinată

- Tiraj fix: 200 bucăți


- Material: Aliaj de cupru

- Diametru: 80 mm

- Calitate: patinată

- Tiraj fix: 100 bucăți

846 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page