top of page
Caută
  • MS

1 Decembrie - ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI



„După Basarabia, după Bucovina mai lipsea o frântură din cele mai scumpe: Ardealul cu ţinuturile din Ungaria locuite de români, azi ne-aţi adus și această ultimă piatră a clădirii care încoronează opera de unire. Putem privi cu încredere în viitor, căci temeliile sunt puternice, bazate pe principii democratice, ce sunt o chezășie pentru dezvoltarea firească a unei vieţi sănătoase, ele sunt cimentate prin credinţa nestrămutată a unui șir întreg de generaţii de apărători ai idealului naţional, ele sunt și sfinţite prin sângele vitejilor Mei ostași, care au luptat și murit pentru unire. (...) Să consacrăm unirea de gând, unirea de suflet dar și unirea în muncă roditoare prin strigătul: Trăiască România Mare, puternică și unită!” – Regele Ferdinand I „Întregitorul”

Prin Adunarea de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918 s-a scris una dintre cele mai importante file ale istoriei româneşti, toate provinciile istorice locuite de români unindu-se cu România în teritoriul aceluiași stat național. Astfel se desăvârşea Marea Unire şi lua naştere România Mare.

La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, Românilor de pretutindeni!

Regia Autonomă Monetăria Statului omagiază Ziua Națională a României și se bucură împreună cu toți românii care au sentimentul apartenenței la nația română.



La ceas de aleasă sărbătoare, instituția noastră lansează produsul medalistic aniversar „1 Decembrie, Ziua Națională a României”, dedicat celui mai însemnat eveniment din istoria poporului român.

Acest produs de colecție – compus din medalie și carte falsă – poate fi achiziționat de la magazinele Monetăriei Statului la prețul de 498 lei/set, pentru medalia din argint și de 238 lei/set, pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

# Material: Argint 999‰

- Diametru: 50 mm

- Greutate: 47 grame

- Calitate: proof

* Tiraj fix: 100 bucăți

# Material: Aliaj de cupru

- Diametru: 50 mm

- Calitate: proof

* Tiraj fix: 50 bucăți


800 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page