top of page
Caută
  • MS

Vânturelul roșu

FLORA ȘI FAUNA ROMÂNIEI – VÂNTURELUL ROȘU





Vânturelul roșu este unul dintre cei mai populari răpitori diurni din România, de dimensiuni mici și cu o alură propie păsărilor de pradă care degajă energie, agerime și determinare. Face parte din familia șoimilor, fiind denumit și erete roșu sau șoim roșcat.


Are aripi lungi și o coadă lungă, distinctivă. Penajul este, în principal, cărămiziu-luminos cu puncte negricioase pe spate şi galben-maroniu pe abdomen.


Îi este caracteristic zborul staționar, înfăptuit prin bătăi rapide din aripi („zborul Sfântului Duh”), perioadă în care își urmărește prada, lansându-se apoi fulgerător asupra ei. Numele de vânturel („bate vântul!”) provine de la acest mod de zbor.


Noul produs medalistic, Vânturelul roşu (Falco tinnunculus), cuprins în programul medalistic pe anul 2021, format din medalie însoțită de carte falsă, poate fi achiziționat de la magazinele Monetăriei la prețul de 1.146 lei/set pentru medalia din argint și de 311 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

# Material: Argint 925‰

- Diametru: 60 mm

- Greutate: 173 grame

- Calitate: patinată

* Tiraj fix: 60 bucăți


# Material: Aliaj de cupru

- Diametru: 60 mm

- Calitate: patinată

* Tiraj fix: 40 bucăți


🛒📧 Așteptăm comenzile dumneavoastră pe adresele de e-mail: magazin.filaret@monetariastatului.ro, magazin.beldiman@monetariastatului.ro sau comenzi.online@monetariastatului.ro.


Produsele vor fi expediate prin curier, plata ramburs.


____________________________

183 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page