top of page
Caută
  • MS

INTERPOL, O PARTE IMPORTANTĂ A ARHITECTURII MONDIALE A SECURITĂȚII

În 100 de ani de cooperare poliţienească internaţională, lumea s-a schimbat spectaculos, însă a rămas constantă nevoia de a împărtăşi experienţe şi de a discuta diferite modalităţi de abordare a criminalităţii.

În calitate de organizație internațională de poliție cu 195 de țări membre, INTERPOL oferă o platformă operațională cu adevărat multilaterală, capabilă să răspundă cu succes la criminalitatea transnațională din întreaga lume.

În 2023, O.I.P.C. - INTERPOL numără 195 de state membre.

Biroul Național Interpol a luat ființă la 10 ianuarie 1973, în cadrul pregătirilor de revenire în organizaţie. De la 6 iunie 2005, Biroul Naţional Interpol funcţionează în cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

În calitate de țară membră fondatoare a organizației, România a organizat de-a lungul timpului evenimente de amploare în context INTERPOL, respectiv cea de-a 16-a Adunare Generală din 1938 de la București, cea de-a 23-a Conferință Regională Europeană din 1994, la Sinaia și cea de-a 43-a Conferință Regională Europeană din 2015 de la București, ceea ce a evidențiat importanța Poliției Române ca partener responsabil al Secretariatului General al INTERPOL-ului.

România, prin Poliția Română, participă constant la operațiunile INTERPOL și la implementarea tuturor programelor și instrumentelor puse la dispoziție, inclusiv prin alimentarea bazelor de date.

Sursa: Biroul Național Interpol

Monetăria Statului a lansat pe piață produsul medalistic „50 de ani de la înființarea Biroului Național Interpol și 100 de ani de la înființarea Biroului Internațional Interpol”,inclus în Programul Medalistic 2023.

Setul de colecție – compus din medalie, certificat de autenticitate personalizat și cutie de lemn – poate fi procurat de la magazinele instituției noastre sau de pe magazinul online www.romanianmint.ro, la prețul de 463 lei/set pentru medalia din argint și de 206 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

🔰 Material: Argint 999‰

- Diametru: 50 mm

- Greutate: 47grame

- Calitate: proof

Tiraj fix: 60 bucăți

🔰 Material: Aliaj de cupru

- Diametru: 50 mm

- Calitate: proof

Tiraj fix: 40 bucăți219 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page