top of page
Caută
  • MS

Ghințura galbenă


Ghinţura galbenă (Genţiana lutea) este o plantă ocrotită, monument al naturii în Munţii Bucegi. Face parte din familia Genţianaceae şi din flora spontană. Ghinţura galbenă se descoperă în zonele cu bolovăniş, pe coastele luminate şi ierboase, mai rar în zonele de pădure. Este o plantă cu flori mari, alungite, cu cinci până la șapte petale, de culoare galbenă şi dispuse în buchete înghesuite la axila perechilor de frunze ca nişte coşuleţe. Înfloreşte în lunile iulie şi august.


Produsul medalistic „Ghinţura galbenă”, lansat pe piață de Monetăria Statului, este emis într-un tiraj fix de 100 bucăți și face parte din programul medalistic, secțiunea „Flora și fauna României”. Acest produs unic – compus din medalie, certificat de autenticitate și cutie de lemn – poate fi achiziționat de la magazinul Beldiman la prețul de 217 lei/set, inclusiv TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice: # Material: Argint 999‰ - Diametru: 30 mm - Greutate: 16,5 grame - Calitate: proof * Tiraj fix: 100 bucăți


Așteptăm comenzile dumneavoastră pe adresa de e-mail: comenzi.online@monetariastatului.ro . Produsele vor fi expediate prin curier, plata ramburs.

202 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page