top of page
Caută
  • MS

01 noiembrie 2021 – Ziua Națională a Radioului

Actualizată în: 3 nov. 2021


Ca recunoaştere a rolului în istoria României, Parlamentul României a adoptat, pe 24 decembrie 2019, Legea nr. 255/2019 privind instituirea zilei de 1 noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.

În această zi, sărbătorim mijlocul de informare în masă pe care îl preţuim şi care se dovedeşte indispensabil, mai mult ca oricând, un instrument accesibil al informaţiei, educației, culturii, al libertății de expresie și al dezbaterii publice.

Profesorul Dragomir Hurmuzescu, primul preşedinte al Consiliului de Administraţie al nou înfiinţatei Societăţi de Difuziune Radiotelefonică din România, este cel care a făcut acest fapt posibil.

Încă de la primul semnal transmis pe unde radio, lumea a fost fascinată, noua metodă de comunicare producând puternice efecte pe plan social, economic, militar și cultural. Cu o cotă de piaţă de 30% la nivel naţional şi cu peste 3,6 milioane de ascultători zilnic, Radio România este lider de piaţă, conform ultimului studiu de măsurare a audienţei.

Cu acest prilej, Monetăria Statului lansează pe piață un nou produs medalistic „Ziua Națională a Radioului”, produs ce face parte din programul medalistic aferent anului 2021.


Setul medalistic, format din medalie, pliant și mapă de prezentare, poate fi achiziționat de la magazinele Monetăriei Statului la prețul de 281 lei/set pentru medalia din argint și de 121 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

# Material: Argint 999‰

- Diametru: 37 mm

- Greutate: 31,11 grame

- Calitate: proof

* Tiraj fix: 60 bucăți

# Material: Aliaj de cupru

- Diametru: 37 mm

- Calitate: proof

* Tiraj fix: 40 bucăți

369 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page