top of page
Caută
  • MS

Tamara Buciuceanu-Botez

Actualizată în: 19 oct. 2020

„Doamna comediei românești”

„Cu siguranţă că Tamara Buciuceanu-Botez, cea pe care o iubim cu toţii, pe care am aplaudat-o de atâtea ori, profesoara „Isoscel“ pentru generaţii de cinefili, eroina a zeci de piese unde inteligenţa, subtilitatea şi umorul smulg admiraţia unui popor întreg, este imaginea însăşi a firescului, a agerimii, a bunăcuviinţei aceluiaşi popor. Pentru doamna Tamara, sigur este că viaţa i-a fost teatrul, iar teatrul i-a fost viaţa. Aşa cum poate i-a menit-o de mult, de mult de tot „îngerul vestitor“ de la Tighina.” - acad. Răzvan Theodorescu Personalitate marcantă a culturii românești și reprezentantă a generației de aur a teatrului și filmului românesc, marea noastră actriță Tamara Buciuceanu-Botez, supranumită „Doamna comediei româneşti”, a primit numeroase dinstincții și premii pentru întreaga creație teatrală și cinematografică. A fost decorată cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție a statului român, pentru "remarcabilele interpretări artistice, dragostea, dăruirea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale", a primit însemnele Ordinului Coroana României în grad de Ofițer, din partea Casei Regale a României, a fost premiată de Uniunea Teatrală din România cu Premiul pentru întreaga activitate și cu Premiul de excelență. În semn de apreciere pentru remarcabila și îndelungata carieră artistică a excepționalei artiste, Monetăria Statului a lansat pe piață produsul medalistic comemorativ Tamara Buciuceanu-Botez. Setul medalistic – format din medalie, broșură și cutie de prezentare – poate fi achiziționat de la magazinul Beldiman la prețul de 1326 lei/ set, pentru medalia din argint și de 431 lei/ set, pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Specificații tehnice: Material: Argint 925‰ - Diametru: 70 mm - Greutate: 274 grame - Calitate: patinată Tiraj fix: 40 bucăți


Material: Aliaj de cupru - Diametru: 70 mm - Calitate: patinată Tiraj fix: 60 bucăți


Așteptăm comenzile dumneavoastră pe adresa de e-mail: comenzi.online@monetariastatului.ro. Produsele vor fi expediate prin curier, plata ramburs.


167 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page