top of page
Caută
  • MS

Ivan Patzaichin – „Amiralul flotei de aur a sportului românesc”

Actualizată în: 28 nov. 2021



Ivan Patzaichin a intrat în istoria olimpismului drept Campionul cu pagaia ruptă.

„E legendă…un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simţ şi a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit şi a inspirat oamenii să trăiască frumos.”, se arată într-un mesaj postat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.


Un exemplu clar al faptului că Ivan Patzaichin este un simbol impunător al țării noastre l-a reprezentat gestul Președinției României de a-i oferi cadou Papei Francisc, cu ocazia vizitei în țara noastră, o pagaie semnată de el și o minge cu autograful lui Gică Hagi.


Astăzi, când vorbim de Ivan Patzaichin, imediat îi asociem numele cu o legendă a sportului românesc, care a cucerit patru medalii de aur și trei de argint la Jocurile Olimpice, opt medalii de aur, patru de argint și nouă de bronz la Campionatele Mondiale, precum și un titlu european.

Ivan Patzaichin a continuat să aducă glorie României și din postura de antrenor al lotului național. I se datorează peste 150 de medalii la cele mai importante competiții, oferind numeroși campioni olimpici, mondiali și europeni.


În semn de apreciere pentru remarcabila sa carieră sportivă, Monetăria Statului a lansat pe piață produsul medalistic comemorativ, intitulat Ivan Patzaichin. Setul medalistic - format din medalie, broșură și cutie de prezentare - poate fi achiziționat de la magazinele Monetăriei Statului la prețul de 710 lei/set pentru medalia din argint; prețul include TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

* Material: Argint 925 ‰

- Diametru: 60 mm

- Greutate: 120 grame

- Calitate: clasică

- Tiraj maxim: 200 bucăți


2.149 afișări2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page