top of page
Caută
  • MS

ACADEMIA NAVALĂ ,,MIRCEA CEL BĂTRÂN” – 150 DE ANI DE TRADIȚIE


Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, instituție etalon a învăţământului românesc de marină Învăţământul românesc de marină a luat ființă la 17 noiembrie 1872, odată cu fondarea, la Galaţi, a unei şcoli speciale pentru subofiţerii şi ofiţerii din corpul flotilei – Școala Flotilei, predecesoare a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” de astăzi.


Aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naționale, clasificată Universitate de educație și cercetare științifică, Academia Navală este o instituție modernă care asigură formarea și dezvoltarea continuă a specialiștilor navaliști cu un bogat bagaj de cunoştinţe tehnico-știinţifice și de management.

Alături de corpul profesoral, infrastructura educațională reprezintă unul dintre atuurile Academiei Navale. Aceasta este modernă, studenţii dispunând de săli de curs, 41 de laboratoare și 8 simulatoare, bibliotecă universitară, poligon de vitalitate, bază sportivă și bazin de înot olimpic, perfect destinate pregătirii într-un domeniu atât de dinamic cum este industria maritimă și apărarea intereselor politico-economice ale ţării noastre.


Monetăria Statului dedică noua emisiune medalistică aniversară, inclusă în Programul Medalistic 2022, tuturor celor care au trudit în slujba învățământului de marină și au făcut posibilă celebrarea unui secol și jumătate de existență. Setul medalistic de colecție „Academia Navală Mircea cel Bătrân – 150 de ani de învățământ superior de Marină în România” – compus din medalie, broșură și cutie de lemn – poate fi procurat de la magazinele instituției noastre, la prețul de 1150 lei/set pentru medalia din argint și de 380 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice: # Material:​Argint 999‰ - Diametru:​ 60 mm - Greutate:​142 grame - Calitate:​patinată * Tiraj fix:​ 50 bucăți


# Material:​Aliaj de cupru - Diametru:​ 60 mm - Calitate:​patinată * Tiraj fix:​ 80 bucăți

170 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page